Η Κρήτη, είναι ένα νησί σπάνιας φυσικής ομορφιάς, μεσογειακού πολιτισμού, ιστορίας και γενέτειρας της περίφημης κρητικής φιλοξενίας. Το τοπίο της Κρήτης είναι μεγαλειώδης! Επιβλητικές οροσειρές, φαράγγια, αμμώδης παραλίες με καταγάλανα νερά, φυσική ομορφιά αλλά και με μοναδική ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά η Κρήτη είναι ένας συναρπαστικός τόπος διακοπών όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.

Νυχτερινή Ζωή

Εκδρομές

Στην Κρήτη θα βρείτε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ελλάδας: διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως τα ανάκτορα της Μινωικής Κρήτης, η Κνωσσός, η Φαιστός, τα Μάλλια και η Κάτω Ζάκρος σας προσκαλούν να τους ανακαλύψετε. Επίσης μπορείτε να οργανώσετε πολλές ημερήσιες εκδρομές από το Ηράκλειο στη Σπιναλόγκα, το Μπάλο, την Κνωσό και το Βάι, μέρη με απαράμιλλη ομορφιά και ιστορική αξία.

Αξιοθέατα

Μουσεία

Για να γνωρίσει κανείς την ιστορία της πόλης σε όλες τις χρονικές περιόδους, τα επιτεύγματα και τον τρόπο ζωής των προηγούμενων κατοίκων της, δεν έχει παρά να επισκεφτεί τα μουσεία της και να δει από κοντά τους θησαυρούς που εκτίθενται. Πολλά ευρήματα που προέρχονται από διαφορετικές χρονικές περιόδους και από διαφορετικά σημεία της Κρήτης μπορεί κανείς να θαυμάσει στις προθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι θησαυροί από το ανάκτορο της Κνωσού. Το Ιστορικό Μουσείο με τις ποικίλες συλλογές του προσφέρει στον επισκέπτη μια διαδρομή μέσα στο χρόνο από τους πρώτους μετά Χριστό αιώνες έως σήμερα. Στο Μουσείο Μάχης Κρήτης και Εθνικής Αντίστασης μπορεί ο επισκέπτης να δει συγκεντρωμένα κειμήλια από την ένδοξη περίοδο για την ιστορία του τόπου 1941-1945. Στον εκθεσιακό χώρο του ναού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά μπορεί κανείς να θαυμάσει τα έργα της κρητικής αναγέννησης που αποπνέουν ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό δέος στον επισκέπτη. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα έργα του Μιχαήλ Δαμασκηνού. Τέλος, μια τελείως διαφορετική έκθεση, μα εξίσου σημαντική και ενδιαφέρουσα, μπορεί κανείς να δει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου εκτίθενται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.

Χερσόνησος

Η Χερσόνησος βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, ανάμεσα στον Ανισσαρά και τη Σταλίδα. Η Χερσόνησος έχει αναπτυχθεί λόγω του τουρισμού και, σε λίγες μόνο δεκαετίες, έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κρήτης. Η Χερσόνησος ονομάζεται επίσημα Λιμένας Χερσονήσου, επειδή ήταν κάποτε το λιμάνι του χωριού Άνω Χερσόνησο, γνωστή τώρα ως Παλιά Χερσόνησος. Η Άνω Χερσόνησος βρίσκεται 2 χιλιόμετρα νότια της παραλίας της Χερσονήσου, η οποία αναπτύχθηκε ουσιαστικά από τη δεκαετία του 1960 και μετά λόγω τουρισμού. Μέχρι τότε ήταν απλώς ένα μικρό χωριό με ένα στοιχειώδες λιμάνι, από το οποίο εξήγαγαν τοπικά αγροτικά προϊόντα. Η Χερσόνησος σημαίνει διασκέδαση, τουρισμός, υπέροχες παραλίες, μια σύγχρονη πόλη με δεκάδες καταστήματα που πωλούν τουριστικά αγαθά, ρούχα και κοσμήματα, εστιατόρια που προσφέρουν όλα τα είδη από φαγητό, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα για κάθε γούστο. Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Χερσόνησο, περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο κατά μήκος της νέας εθνικής οδού.

Παραλίες

Η Χερσόνησος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στην Κρήτη, μόλις 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου. Οι πιο ήρεμες παραλίες βρίσκονται στα Λιμανάκια, ενώ ανατολικά από το λιμάνι υπάρχουν οι πιο πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής. Ανατολικά του λιμανιού υπάρχουν οι πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής. Η πρώτη παραλία που συναντάτε ανατολικά του λιμανιού της Χερσονήσου είναι μια μεγάλη αμμώδης στενή παραλία, η οποία κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους. Η παραλία Ανισσαράς βρίσκεται 25 χλμ ανατολικά του Ηρακλείου στη βόρεια ακτή της Κρήτης και είναι προσβάσιμη από όλους. — Η Ανάληψη έχει υπέροχες παραλίες για κολύμπι και ένα υπέροχο μικρό παρεκκλήσι την Αγία Μαρίνα. Στο δυτικό τμήμα της παραλίας της Ανάληψης υπάρχουν οι εκβολές του ποταμού Αποσελέμη. Ο ποταμός “Αποσελέμης” είναι ένα φυσικό σύνορο που χωρίζει το Δήμο Χερσονήσου και το Δήμο Γουβών. Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός υγρότοπος, ενσωματωμένος στο Εθνικό Κέντρο Βιοτόπων και Υγρότοπων. Η παραλία Σαραντάρι βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου και 1 χλμ δυτικά της Χερσονήσου. — Δίπλα σε αυτήν την παραλία υπάρχουν εστιατόρια, καντίνες και μίνι μάρκετ. Τέλος, τα Λιμανάκια είναι μια συλλογή από μικροσκοπικές, αμμώδεις παραλίες που επηρεάζονται από τους βόρειους ανέμους. — —